yes

Een unieke en gezellige woonplek in Nijmegen.

Woonwijk Lentelijn ligt op een prachtige plek in De Waalsprong. De Waalsprong is uniek in Nederland vanwege het groene karakter. Maar ook de ligging nabij de rivier met het bourgondische centrum van Nijmegen op fietsafstand maken dit een unieke plek om te wonen en leven. Lentelijn kenmerkt zich door een gezellige dorpse en groene opzet met een gevarieerd aanbod woningen voor jong en oud. De woningen hebben een eigentijdse uitstraling met fraaie architectonische kenmerken. Hier vind je de ideale thuishaven voor wonen en werken op een centrale locatie met alle voorzieningen op een steenworp afstand. Stap op station Lent in de trein of je zoeft zo op de snelweg naar Nijmegen of Arnhem maar hebt ook alle ruimte om lekker thuis te werken. Aan de rand van de wijk is het Citadel college te vinden. Bewoners met groene vingers kunnen hun hart ophalen bij historische tuinderij Warmoes waar je fruit en groenten van de eigen bongerd kan halen. Kortom Lentelijn geeft alle ruimte om je eigen leven te kleuren. Welkom thuis in Lentelijn!

like

Balans tussen rust en levendigheid.

De directe omgeving van Lentelijn biedt jou het beste van twee werelden. In Lent, van oorsprong een tuindersdorp, is de sfeer van het verleden nog te proeven.

De authentieke huizen en straten geven Lent zijn authentiek en warm karakter. Hier geniet je nog van de gemoedelijkheid van een dorp. Op fietsafstand wordt het nieuwe winkelcentrum “Hart van de Waalsprong” gerealiseerd. Hier vind je alle voorzieningen voor jouw dagelijkse behoeftes en veel meer. Met gezellige horeca, gevarieerde winkels, een versstraat en maatschappelijke voorzieningen zal Hart van de Waalsprong de huiskamer van de wijk worden. Er wordt een levendig winkelplein gerealiseerd met terrassen, een water(speel)element. Door de centrale ligging ben je ook snel in de bruisende binnenstad van Nijmegen of Arnhem. Ben je klaar met shoppen en genieten van terras of restaurant dan ben je zo weer thuis in Lentelijn. De keuze is aan jou.

Centrale ligging

Hieronder zie je de reistijd in minuten per fiets, openbaar vervoer en auto.

 

Naar Fiets OV Auto
Centrum Nijmegen 13 4 8
Centrum Arnhem 54 40 15
Oosterhoutse plas 3 - 1
Hart van de Waalsprong 1 - 1
Warmoes historische tuin 1 - 1
Citadel College 1 - 1
Goffertpark Nijmegen 22 32 12
yes

Hotspots in de buurt

Restaurant BRASS.

Heerlijk relaxen en recreëren? Aan de Oosterhoutse Plas kom je helemaal aan je trekken. De Oosterhoutse Plas is onderdeel van het natuur- en recreatiegebied in de Waalsprong dat als een groene long tussen het Lent en Oosterhout ligt. Het is de ideale plek om tot rust te komen en te genieten van de natuur. Vergeet niet een bezoekje aan restaurant BRASS te brengen. Hier kun je aan het water tussen het riet culinair genieten op een waanzinnig terras. Van een gezond ontbijt tot een classy cocktail! Wat kan het leven toch mooi zijn.

Warmoes Historische Tuinderij

Lentelijn heeft buren met groene vingers! Historische tuinderij de Warmoes is een bijzondere tuin die ook aan de Griftdijk Noord ligt. Hier wordt groente en fruit geteeld zoals de Lentse warmoezeniers dat vroeger ook deden, met veel variatie in rassen en soorten. Warmoezeniers zijn boeren die in de omgeving van de stad groenten en fruit kweekten voor verkoop aan de stedelingen. De poorten staan open voor een bezoek aan de tuinderij en het gezellige tuincafé. Hier kun je proeven van zelfgemaakte taarten, lunchgerechten en heerlijke biologische koffie. In de winkel ligt de verse oogst voor je klaar en kun je huisgemaakte jam, chutney, spa en siroop kopen. Van half juni tot eind september kun je je boodschappen zelf plukken. Zo krijg ook jij groene vingers!

Hart van de Waalsprong

Een heerlijk uitje combineren met de dagelijkse boodschappen? Winkelhart Hart van de Waalsprong heet jou straks van harte welkom. Dit nieuwe winkelcentrum in aanbouw wordt met recht het hart van de bedrijvigheid in de Waalsprong en opent haar deuren in 2023. Aan een gezellig plein met terrassen en horeca worden meer dan 35 winkels variërend van Albert Heijn en Aldi tot een bakker, slijter en visboer gerealiseerd. Er is veel aandacht gegeven aan de indeling en een spannende architectuur met aansprekende etalages en een opvallend waterelement. Naast het gezelligste wil Hart van de Waalsprong ook het duurzaamste winkelcentrum van Nederland worden. Onder andere het actief gebruiken van restwarmte van winkels en door een enorme hoeveelheid zonnepanelen op de daken.